Minipallon MM 2013 / Minibolls VM 2013

Joukkueen kokoonpano:

Frank Lundèn MV (SC Wolves)

Matti Hautala (TuWe)

Ville Köpilä (SC Wolves)

Oscar Tschernij (SC Wolves)

Topias Tiainen (TPS B)

Patri Filatoff (TPS B)

Henri Filatoff (SC Wolves)

Daniel Lindqvist (SC Wolves)

Christoffer Sundholm (SC Wolves)


Pääosin SC Wolvesin pelaajista koostunut minipallojoukkue osallistui toistamiseen Pietarsaaressa järjestettyyn minipallon MM-kisoihin. Joukkue osallistui kisoihin Hollannin maajoukkueena. SCW-pelaajien lisäksi joukkueessa oli loistavia otteita esittänyt kolmikko Matti Hautala, Patri Filatoff ja Topias Tiainen. Tämän vuotisesta pelaajistosta aikaisempaa minipallokokemusta ei ollut Oscar Tschernijllä, Topias Tiaisella, Daniel Lindqvistillä eikä Christoffer Sundholmilla. 

 

Joukkue lähti kisoihin mustana hevosena. Kisajärjestäjä oli antanut Hollannin voittajakertoimeksi huikean 30,00, joka oikeutti ennakkokaavailuissa sijoitukseen 13/24. Hollanti arvottiin todella kovaan B-lohkoon, jossa pelasi Hollannin lisäksi USA, Paraguay, Costa Rica, Ruotsi ja Skotlanti. Ennakkoasetelmissa USA:n, Paraguayn ja Costa Rican piti olla B-lohkon suosikkeja. Toisin kuitenkin kävi.

 

Hollanti aloitti alkusarjapelinsä kivenkovaa USA:ta vastaan. Avausottelussa Hollanti vielä haki tuntumaa ja toipui pitkästä ajomatkasta. Hollanti ei saanut syöttöpeliään toimimaan ja minipallon taktinen osaaminen oli unohtunut täysin. USA voitti selkeästi 2-0. 

 

Seuraavassa ottelussa vastaan asettui Paraguay, joka oli kokenut yllätystappion Ruotsille avauspelissä. Paraguayn piti olla ennakoiden mukaan todella vahva. Hollanti kuitenkin sai oman lyhytsyöttöpelinsä toimimaan heti alusta asti ja Paraguay oli koko ottelun vastaanottavana osapuolena. Lukuisista maalipaikoista huolimatta tulosta ei meinannut tulla, kunnes Topias "Takakulma" Tiainen astui esiin. TTT iski kaksi todella hienoa ja vapauttavaa maalia Paraguayn verkkoon! Ottelu päättyi 2-0 Hollannille, ja pistetili oli avattu! Avauspisteet ja avausmaalit toivat todella paljon energiaa joukkueelle! 

 

Alkusarjan kolmannessa ottelussa vastaan asettui vahvan aamupäivän pelannut Ruotsi, joka oli voittanut sekä Paraguayn että Costa Rican. Hollannin oli siis käytännössä pakko saada vähintään piste ottelusta, jotta mahdollisuus jatkopaikkaan säilyisi. Hollanti aloitti vahvasti. Syöttöpeli toimi todella hyvin ja Oranje loi todella paljon hyviä maalipaikkoja. Ruotsin taktiikkana oli pelata ainoastaan pitkiä palloja kärjelleen ja näin saada pomppujen kautta tilanteita. Hollanti menikin Ville Köpilän hienolla kaukolaukauksella johtoon 1-0. Hollanti ei saanut kuitenkaan pidettyä johtoasemaansa vaan Ruotsi nousi tasoihin todellisen ”pompun” kautta, 1-1, pisteet jakoon.

 

Lohkon kahdessa viimeisessä ottelussa oli todella isot panokset. USA oli käytännössä jo varmistanut lohkovoittonsa, mutta toisesta jatkopaikasta taistelivat yllätysjoukkueet Hollanti ja Ruotsi. Jotta Hollanti pääsisi jatkoon, oli sen voitettava viimeiset ottelunsa Skotlantia sekä Costa Ricaa vastaan. Tällöin Ruotsin tulisi hävitä ainakin USA:lle.

 

Skotlanti asettui neljännessä ottelussa Hollantia vastaan. Skotlanti oli lohkon viimeisenä, ilman voittoja. Hollanti lähti otteluun todella ennakkoluulottomasti. Tarkoituksena oli jälleen hallita mahdollisimman paljon palloa ja ennen kaikkea pitää hauskaa! Nämä teesit tehosivat todella hyvin, 3-0 voitto ja samalla Hollanti tarrautui kiinni lohkon kakkospaikkaan, kun Ruotsi hävisi odotetusti USA:lle! Maalintekijöinä ottelussa kunnostautuivat Köpilä, Hautala ja Sundholm. 

 

Alkusarjan viimeisessä ottelussa panoksena oli pääsylippu puolivälieriin! Hollannin piti voittaa Costa Rica ja toivoa ettei Ruotsi voita murskalukemin Skotlantia, sillä ennen viimeisiä otteluita Hollanti ja Ruotsi olivat molemmat seitsemässä pisteessä, maalieron ollessa Hollannilla +3 ja Ruotsilla 0. Hollannin ja Costa Rican välinen ottelu lähti painajaismaisesti käyntiin. Costa Rica meni jo alkuminuuteilla 1-0 johtoon. Samalla edellisen vuoden muistot viimeisestä lohkopelistä kumpuivat mieliin, EI KAI TAAS?! 

 

Hollanti kuitenkin sai kaivettua esiin peli-ilonsa ja itseluottamuksensa heti takaiskumaalin jälkeen. Tasoitus tuli noin viiden minuutin pelin jälkeen, maalintekijänä Daniel Lindqvist! Vapauttavan maalin jälkeen Hollanti sai pelinsä toden teolla käyntiin ja iski nopeasti taululle lukemat 3-1. Maalintekijöinä TTT ja Patri Filatoff. Lopussa Costa Rica sai luotua muutaman todella vaarallisen tilanteen ja kavensikin ottelun loppulukemiksi 3-2. Maalieroa ei tarvinnut kuitenkaan jännittää, sillä Ruotsi hävisi viimeisen ottelunsa Skotlannille ja näin Hollanti varmisti B-lohkon kakkospaikan 10 pisteellä. USA voitti lohkon ilman tappioita.

 

 

Alkusarjan ottelut lohko B

Hollanti – USA 0 – 2

Hollanti – Paraguay 2 – 0

Hollanti – Ruotsi 1 – 1

Hollanti – Skotlanti 3 – 0

Hollanti – Costa Rica 3 - 2

    

Puolivälierissä Hollanti kohtasi A- lohkon voittajan Portugalin, joka ei ollut päästänyt alkusarjassa maaliakaan, tehden samalla vakuuttavat 12 maalia. Portugali oli ollut myös samaisella kokoonpanolla vuonna 2011 finaalissa ja oli ansaitusti Englannin ja USA:n kanssa yksi vuoden 2013 mestarisuosikeista. Kapealla kokoonpanolla liikkeellä ollut Hollanti oli jo kovien alkulohko koitosten jälkeen uupunut, eivätkä lukuisat polvi- tai selkävaivat edesauttaneet tilannetta. Edessä oli siis todellinen taistelu tuulimyllyjä vastaan, sillä otteluaika myös pidentyi jatkopeleissä 2 x 15 minuuttiin.

 

Hollanti lähti otteluun asenteella ”Ei ole kuin voitettavaa” – ”We are living the dream”. Ottelun alusta lähtien Portugali loi todella vaarallisia tilanteita Hollannin maalille, mutta Frank Lundèn pelasi ilmiömäisesti Hollannin maalilla. Portugalin pallonhallinnasta ja lukuisista maalipaikoista huolimatta Hollanti aloitti ottelussa maalinteon. Nopea vastahyökkäys, Sundholm taisteli itsensä puolustajien ohi aivan päätyviivalla ja syötti loistavasti nousseelle Köpilälle takatolpalle, josta Köpilällä oli helppo työ PLINTATA pallo yläpeltiin! 1-0! Portugali jatkoi Hollannin ”näpäytyksestä” huolimatta pyöritystään ja loi maalipaikkoja jatkuvasti. Lopulta Portugalin vahva pelaaminen palkittiin ja 1-1-tasoitus tuli vielä ensimmäisellä puoliajalla. 

 

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet lähtivät pelaamaan tarkkaa peliä. Hollanti puolusti todella kurinalaisesti ja sai blokattua hyvin Portugalin vaaralliset laukaukset. Ottelua oli jäljellä 4 minuuttia ja jotkut puhuivat jo rankkareista. Sundholm oli kuitenkin eri mieltä! Kovan Portugalin pyörityksen jälkeen Hollanti sai purettua pallon oikeaan laitaan valmiiksi ylös nousseelle Sundholmille. Sundholm sai pallon haltuun puolessa kentässä, otti tikin vastustajan ohi ja laukaisi JÄRKYTTÄVÄN LÄMÄRIN takanahkaan! 2-1 ja minipallokansa oli näkemässä todellista yllätystä! Loppu oli yhtä draamaa, Portugali painosti, Lundèn torjui, tolpat kolisivat. Helpottava loppuvihellys päästi Hollannin välieriin, 2-1 voitolla Portugalista!

 

Välierissä kohtasivat Hollanti ja Englanti sekä Brasilia ja Venäjä. Hollannin vastustaja Englanti oli pelannut todella vahvasti koko päivän voittaen lohkonsa ja edeten välieriin Meksikon kustannuksella.  Englannin joukkueen kokoonpanossa vilisi myös todellisia minipallon tähtiä ja legendoja, kuten Toni Mensakov, Filip Riska ja Kim Nabb. Edellisen vuoden kisoissa Hollanti ja Englanti kohtasivat alkulohkossa, tuolloin Englanti voitti 4-1 ja eteni aina maailmanmestaruuteen asti. Hollanti lähti kuitenkin haastamaan hallitsevaa maailmanmestaria samalla tyylillä kuin aikaisemmin – ”De e ingen fara”.

 

Englanti oli odotetun fyysinen ja vahva. Joukkue pelasi läpi ottelun sääntöjen rajamailla, todella fyysisesti. Selkeästi pienempänä joukkueena Hollanti hävisi paljon kaksinkappaluita. Molemmilla joukkueilla oli kuitenkin läpi ottelun hyviä maalipaikkoja, vaikka pääosin pelaaminen oli pelkkää taklailua. Englanti sai kaksi maalia jo ensimmäisellä puoliajalla ja väsynyt Hollanti tuntui jo luovuttaneen. Hollanti sai luotua toisella puoliajalla muutaman maalipaikan, mutta Englannin maalivahti torjui loistavasti lähentelyt. Lopussa ottelu hieman kuumentui, mutta onneksi suurimmilta talkoilta vältyttiin. Lopputulos 2-0, Englanti finaaliin, Hollanti pronssiotteluun.

 

Pronssiottelussa Hollanti kohtasi välierissä Venäjälle hävinneen Brasilian. Pronssiottelu pelattiin Golden Goal - systeemillä. Valmiiksi erittäin väsynyt Hollanti ei kuitenkaan lähtenyt häviämään pronssiottelua, jotain oli tuotava tuliaisina saaristoon! Teemana oli – ”Brasilia, pelkkää paperia”. Ja niin se olikin, ottelu ehti vanheta vain noin 5 minuuttia kun Sundholm taituroi maalin edestä Hollannin pronssille! Tämän jälkeen palkintojen jaot ja huikean yleisön aplodit!

 

Jatkopelit

QF Hollanti – Portugali 2 – 1

SF  Hollanti – Englanti 0 – 2

Pronssiott. Hollanti – Brasilia 1 - 0

Hollannin maalipörssi

3 - Topias "TTT" Tiainen, Ville Köpilä, Christoffer Sundholm
1 - Patri Filatoff, Daniel Lindqvist, Matti Hautala

 

Kokonaisuutena minipallon MM-kisat olivat jälleen kerran todella hieno tapahtuma, Pietarsaaressa osataan! Voin suositella kaikille! Kunpa tällaisia tapahtumia olisi enemmin. Suuret kiitokset kaikille kisajärjestäjille, pelaajille ja katsojille! Ensi vuonna Oranje pelaa jälleen ja tavoite nostetaan pykälää korkeammalle kuin tänä vuonna. Tänä vuonna joukkueen tavoite oli päästä lohkosta jatkoon, mutta kuinka kävikään… 

”Aij aij kun tekee nannaa..” – Irwin Goodman

Ps. Turnauksen voitti lopulta Venäjä, joka kaatoi finaalissa Englannin 4-0. Onnea!

Pps. Turnaussivut ja kaikki tiedot löydät sivulta www.bjornvikensif.fi

Related Articles

Free Joomla! templates by Engine Templates