SC Wolves nappasi lauantaina lukemin 2-1 (0-0) seurahistoriansa ensimmäisen voiton rakkaasta vihollisesta Peimari Unitedista.

Kesän peli oli muisto vain, kun SC Wolves ja Peimari United iskivät yhteen syksyisellä Pajbackalla. Wolves tuli otteluun paljon keväistä valmiimpana, vaikka kokoonpano menikin monesta kohtaa uusiksi viime viikonlopun peliin verrattuna.

Ensimmäinen puoliaika oli Wolvesin. Patri Filatoff pääsi 10 minuutin kohdalla laukomaan boksin sisältä ja Jami Virtanen taas noin 10 minuuttia ennen puoliajan loppua. Muilta osin hallinta ei sitten paikoiksi oikein muuttunutkaan. Peimarin paras ja käytännössä ainoa paikka tuli sekin 25 metristä, toki märkä pallo ja nurmi meinasivat tehdä Markus Oksmanille tepposet, mutta Oksman sai kuitenkin pallon torjuttua kulmaksi. Yksi puoliajan ehdottomista hahmoista oli Wolvesin keskikentällä raatanut Aki Frantti - riistoja, rauhallisuutta ja syöttöprosentti varmaan vähän yli 100.

Kopista kentälle tuli joko uninen Susilauma tai herännyt Peimari, sillä toisen puoliajan ensimmäisen viiden minuutin aikana vierailijalla oli kaksi AAA-luokan tekopaikkaa rankkarialueen sisältä plus yksi A-luokka siihen päälle. Oivaan syysvireeseen päässyt Markus Oksman kuitenkin muurasi maaliviivan umpeen ja piti lukemat nollissa. Jäätävä paine kulminoitui 55. minuutin vapaapotkuun 17 metristä, jonka Oksman niin ikään torjui väljemmille vesille. Tämän jälkeen SCW sai taas pelistä kiinni, ja onneksi taululla oli edelleen 0-0-lukemat.

Wolves ei ainoastaan saanut pelistä kiinni, vaan ote siirtyi taas täysin kotijoukkueelle. Seuraavan vartin aikana Matias Tulla pääsi 3-4 kertaa kokeilemaan eri paikoista, Patri Filatoff kerran ja Henri Filatoffkin koitti kunnianhimoisesti 35 metristä hevosta. Sauvolaisten maalivahti kuitenkin otti mallia virkaveljestään toisessa päässä ja torjui maalia kohti tulleet laukaukset yksi toisensa jälkeen.

Yhden M Tullan epäonnistuneen vapaapotkun se vaati, että velipoika Lauri Tulla päästettiin 84. minuutin kohdalla tulleessa seuraavassa lähivaparissa pallon taakse. Kaksikosta nuorempi kiitti luottamuksesta ja pommitti pallon alanurkkaan ja Wolvesin 1-0-johtoon. Kolmisen minuuttia myöhemmin kotiyleisö sai vielä lisää aihetta riemuun, kun Matias Tulla vei Sudet jo ratkaisevan tuntuiseen 2-0-johtoon.

Loppuun saatiin kuitenkin vielä vähän jännitystä, kun Peimari kavensi 2-1:een neljännellä lisäminuutilla. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty, vaan Wolves otti todella kovan päänahan ja ennen kaikkea todella kovaan paikkaan. Kyseessä oli joukkueiden kuudes kohtaaminen ja voitto oli Wolvesille ensimmäinen. 

Voiton myötä SCW nousi nyt myös ÅIFK:n ohi sarjataulukossa. Kun Jazz varmisti tänään säilymisensä Kakkosessa, niin ei tarvitse myöskään täydennysmenettelyn sääntöjä tavata, vaan on varmaa että vain kolme putoaa. FC Bodan tippuminen varmistui tänään, joten kaksi paikkaa on tarjolla neljälle joukkueelle: FC Inter 2, SCW, ÅIFK ja TuWe. Inter ja Wolves ovat 25 pisteessä ja ÅIFK sekä TuWe 22 pisteessä. Koko ajan vain vahvistuu siis fiilis siitä, kuinka tärkeä voitto tänään tuli kairattua.

Kausi jatkuu viikon päästä lauantaina. Tuolloinkin pelataan Paraisilla, mutta kyseessä on vierasottelu. Vuorossa on siis kauden toinen Paraisten Derby, jossa tarjolla on pisteiden lisäksi niin paljon enemmän. Tervetuloa kannustamaan Sudet voittoon!

//DL

Kokoonpano

Vaihdot:

78' Virtanen -> Ahanen
78' H Filatoff -> Hautala
90+1' Lehmuskoski -> Lempinen

 

Tilastot

    44' Vastustaja    
     
H Filatoff       49'  
    82' Vastustaja    
1-0 L Tulla   84'  
2-0 M Tulla (Ahanen)    87'  
Frantti       90'  
Aalto     90+4'  
  90+4'  2-1 Vastustaja

 

Ottelun kolme Sutta (jury Marko Malmborg):

*** Matias Tulla & Lauri Tulla
** Markus Oksman
* Janne Forsman & Joel Ylistalo

  • albi.jpg
  • fredrik.jpg
  • renta.jpg
  • stadium.jpg
  • manhattancity_white.jpg
  • safrent.jpg
  • trpgroup2.jpg

Matsikalenteri

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30