SC Wolves ei joutunut palaamaan Ahvenanmaan reissulta tyhjin käsin. Toblerone-pötköjen sekä Norrlands Guld -laatikoiden lisäksi tuliaisina oli yksi sarjapiste, kun itse ottelu päättyi lukemiin 1-1 (0-0).

SC Wolves tuli otteluun nöyrällä taktiikalla, eli puolustamaan tiiviisti ja välttämään turhia pallonmenetyksiä omalla kenttäpuoliskolla. Siinä onnistuttiinkin hyvin, joten kotijoukkueen ainoaksi aseeksi jäi kärkipelaajien ruokkiminen pitkillä juoksupalloilla. Palloissa ja taktiikassa ei sinällään mitään vikaa ollut, mutta kurinalainen pakkilinja onnistui kerta toisensa jättämään kärjet paitsioon. Näin tilanteet kuivuivat kasaan ja FCÅ saatiin näyttämään pelkkää pitkää roiskivalta joukkueelta.

Ensimmäisen 15-20 minuutin aikana Wolvesilla oli useampi huippupaikka, mutta esim. Patri Filatoffin torpeedon Åland-veskari torjui vain vaivoin etuyläköstä kulmaksi. Näiden paikkojen lisäksi Wolvesilla oli monta hyvää kulmaa, joista yksi jäikin perinteisesti senttien päähän pyörimään, muttei löytänyt maaliin asti. Puoliajan parhaasta tekopaikasta käytiin kuitenkin kiivas vääntö Ålandin ykköstontin kanssa. Noin puolen tunnin kohdalla merkkausvirhe oli kostautua, kun Åland-pelaaja pääsi vapaasti puskemaan pilkun ja vitosen viivan välistä. Markus Oksman kuitenkin venyi haamutorjuntaan, ja maalittomana siirryttiin tauolle.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain viitisen minuuttia, ennen kuin kotijoukkue FC Åland iski kulmapotkusta. Kotijohtoa ei kuitenkaan kestänyt kuin muutama minuutti, ennen kuin Joel Ylistalon pitkä heitto tavoitti Roni Lehmuskosken pään ja Lehmuskoski jatkoi pallon taaksepäin kohti maalinedustaa. Peliväline ui kaikkien pelaajien läpi takatolpalle, jossa Matias Tulla otti ensimmäisellä haltuun ja toisella tasoitti pelin 1-1:een, vapauttaen saarelle matkustaneen faniryhmän raikuviin suosionosoituksiin (kts. kuva).

Salamamaalien jälkeen jatkettiin 1-1-tilanteessa eteenpäin ja alkoi vaikuttamaan siltä, että ottelun maalit olivat siinä ja pisteet jaettaisiin. Viime otteluissa kun lisäajat ovat olleet varsin tapahtumarikkaita, niin tämäkään ottelu ei siihen poikkeusta tehnyt. Pelikello näytti jo useampaa minuuttia yli 90, kun FC Ålandin liukas kärki Rezgar Amani pääsi läpiajoon. Jiri Vainiolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ottaa osuma joukkueen puolesta ja repiä Amani kentän pintaan juuri ennen rankkarialuetta. Vainiolle suora punainen (missaa sekä Peimari-matsin että derbyn) ja ahvenanmaalaisille vaarallisesta paikasta vapari. Pahin mahdollinen skenaario eli ulosajon lisäksi maali vaparista ei ollut kaukana, mutta Man of the Match Markus Oksman tuotti vielä viimeisen kerran pettymyksen runsaslukuiselle kotiyleisölle torjumalla vihaisen kudin väljemmille vesille.

Vauhdikkaan pelin ja monien käänteiden jälkeen Wolves nappaa siis mukaansa yhden pisteen, joka on yksi enemmän kuin mitä moni odotti. Bonuksena tietysti se fakta, että kesäkuisen SCW-voiton myötä sarjakakkonen ei saanut Susilta kuin pisteen kahdesta ottelusta.

Säilymiskamppailu käy siis entistä kuumempana ja lauantaina jatketaan kotikentällä, kun Pajbackalla vierailee vanha vihollinen Peimari United.

//DL

Kokoonpano

Vaihdot:

76' Tuominen -> Masalin
81' H Filatoff -> Ahanen
86' M Tulla -> Virtanen
89' Lehmuskoski -> Lempinen
90+2' Frantti -> Forsman

Tilastot

    44' Lehmuskoski    
     
1-0 Vastustaja    50'  
    56' 1-1 M Tulla (Lehmuskoski)
Vastustaja       70'  
    77' Niinimaa    
Vastustaja       82'  
    84' Ahanen    
    87' P Filatoff    
  90+3'  Vainio    
  90+4' Virtanen    

 

Ottelun neljä Sutta (jury Marko Malmborg):

**** Kannattajaryhmä
*** Markus Oksman
** Jiri Vainio & Toni Tuominen
* Matias Tulla

 

  • albi.jpg
  • renta.jpg
  • fredrik.jpg
  • trpgroup2.jpg
  • stadium.jpg
  • manhattancity_white.jpg
  • safrent.jpg

Matsikalenteri

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30