SC Wolves otti lauantaina ensimmäisen kotivoittonsa kaatamalla FC Ålandin trillerin päätteeksi lukemin 2-1 (0-0).

Ahvenanmaan kakkosylpeys FC Åland saapui lauantaina Paraisille hyvällä jalalla ja otti komennon ottelun alussa. Ensimmäisen parinkymmenen minuutin maalipaikat kirjattiin noin 3-1 Ålandille, mutta Markus Oksman Wolvesin maalissa ja virkaveli toisessa päässä pitivät pintansa.

Vaaralliset maalipaikat eivät suinkaan jääneet siihen, vaan molemmissa päissä sattui ja tapahtui vielä ennen taukovihellystä. Wolvesin päässä Ålandin tuulennopea Rezgar Amani aiheutti sydämentykytyksiä ohittamalla Oksmanin läpiajossa. Tikki kuitenkin suuntautui liian sivuun, eikä Amani pystynyt hyödyntämään tyhjää maalia, vaan Janne Forsman ehti peittämään maalintekoyrityksen. Juuri ennen taukoa Jami Hannuniemi pääsi vielä läpiajoon, mutta vastaan tullut ahvenanmaalaisvahti peitti laukaisuyrityksen ja pakotti Hannuniemen laukomaan senttejä ohi. Tauolle siis 0-0-lukemista.

Toinen jakso lähti lentävästi liikkeelle, kun Patri Filatoff jujutti Ålandin paitsioansaa ja pääsi kymmenen metrin turvin nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa. Varma maali vaihtui kuitenkin pettymykseksi, kun kentässä ollut kuoppa koitui kohtaloksi - Filatoff kompastui ja laukoi suoraan päin maalivahtia. Wolves on useammassa ottelussa peräkkäin tullut kopista kovalla meiningillä, eikä tämäkään matsi tuottanut poikkeusta. Vahvan alkujakson jälkeen ote kuitenkin siirtyi taas vieraille. Ålandin pahin etsikkoaika sattui välille 60-70 minuuttia, kun vierailija pääsi 3-5 kertaa koittamaan vaparia noin 20 metristä. Pääpointtina tässä siis se, että laskuissa mentiin sekaisin, kun paikkoja tuli toisen perään. Oksman ja Wolves-puolustus kuitenkin kestivät mallikkaasti.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua edellisessä ottelussa hattutempun iskenyt J Hannuniemi pääsi toista kertaa ottelussa läpiajoon. Tällä kertaa Hannuniemi ei erehtynyt, vaan vei pallon vasemmalleen ja sijoitti 1-0-johto-osuman reppuun. Kotijoukkueen ja -yleisön riemua kesti noin 10 minuuttia. Pitkään näytti siltä, että pisteet jäävät Paraisille lukemin 1-0, mutta unelma murtui 88. peliminuutilla, kun harmittoman näköisen tilanteen päätteeksi ylös noussut saarelaistoppari pääsi sutaisemaan löysän, mutta sitäkin tarkemman laukauksen aivan tolpan juureen.

Miksi? MIKSI? Miksi pää ei kestä viimeistä kymppiä?

Susipaitojen ja susimielisten onneksi yhdellä miehellä kestää. Aloituksesta syöttö alaspäin, Filatoff siirtää Tuomiselle, Tuominen heittää pitkällä pakkilinjan taakse ja sarjapeleissä viimeksi syyskuussa 2016 osunut Miikka Lempinen karistaa Euroopan kokoisen gorillan selästään ja nostaa kylmänviileästi pallon reppuun alle minuutin sisään tasoituksesta. Tasoitusmaalia kuuluttaneen Tom Rajalinin ääni hukkui tuuletusten sekaan, kun katsojat ja joukkue penkkiä myöden saivat sydämensä kyllyydestä osoittaa suosiotaan Miikka "van Basten" Lempiselle.

-"Katsoin että kaksi pakkia on tulossa kohti, niin tuumasin että maata pitkin kuljettamalla ei ole palaakaan. Pakko siinä oli koittaa", tuumasi vaatimaton Lempinen ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Raastavat lisäaikaminuutit kuluivat piinallisen hitaasti, eikä tasoituskaan olisi ollut mahdottomuus. Noin ajassa 90+6 se vapauttava vihellys kuitenkin kuului, eikä riemulla ollut rajaa kun sarjakakkonen oli kaatunut. Wolves saunaan kolmen pisteen kera, FCÅ pitkälle kotimatkalle raskaan vierastappion saattelemana.

SCW:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina Sauvossa, kun kaudella 2013 samaa lohkoa Kutosessa(!) pelanneet Peimari United ja Wolves iskevät yhteen Hakkispaanalla.

Jos tämä rivaliteetti on kovaa valuuttaa, niin 15.6 tarjolla on sitäkin suurempi tapahtuma. Seuraavassa kotiottelussa, kalkkikaupungin derbyssä, Paraisten futisskeneä hämmentävä SC Wolves ja perinteikäs Pargas IF iskevät yhteen ottelussa, jossa tarjolla on niin paljon enemmän kuin pelkät kolme sarjapistettä.

//DL

Kokoonpano

Vaihdot:

76' M Tulla -> Virtanen
86' Hannuniemi -> Lempinen
90+3' Ylistalo -> L Tulla

Tapahtumat

Forsman     24'  
     
Vainio     70'  
1-0 Hannuniemi (P Filatoff)  79'  
  88'  1-1 Vastustaja
2-1 Lempinen (Tuominen) 89'  

 

Ottelun kolme Sutta (jury Marko Malmborg):

*** Jiri Vainio
**   Miikka Lempinen, Markus Oksman
*     Sampo Niinimaa, Janne Forsman, Toni Tuominen, Joel Ylistalo, Matti Hautala, Niklas Aalto, Patri Filatoff, Jami Hannuniemi, Matias Tulla, Lauri Tulla, Jami Virtanen

  • renta.jpg
  • albi.jpg
  • fredrik.jpg
  • trpgroup2.jpg
  • manhattancity_white.jpg
  • stadium.jpg
  • safrent.jpg

Matsikalenteri

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30